Uitjes

In de omgeving zijn veel activiteiten te doen. Om een impressie hiervan te geven, schrijven wij hieronder een aantal van deze activiteiten voor jong en oud.

Kinderboerderij Dondertman

Speel- en knuffelplezier

Naast ’t Boshuisje is de bekende kinderboerderij Dondertman. Daar kunnen kinderen met de dieren knuffelen, van de glijbaan, skelteren, een ponyritje maken en een rondje met de huifkar. Op fietsafstand is het Natuurdiorama Holterberg met de grootste collectie van Europese diersoorten. Zomers is het buitenzwembad Twenhaarsveld aan de Landuwerweg net buiten Holten ideaal. Er is een grote glijbaan en een 25 meter bad met duikplank. Met 15 minuten rijden bent u bij de oude pelmolen in Rijssen. De molen is nog in bedrijf en er is een rondvaart over de Regge met een oude platbodem.

Activiteiten op de Holterberg

– Fietsen
– Paardrijden
– Wandelen

Paardrijden kan bij Manege De Eik. Zij verzorgen prachtige buitenritten over de Sallandse Heuvelrug. Kinderen van gasten mogen onze pony borstelen en voeren!

Fietsen kunt u huren bij Jan Stam in Holten, de fietsen kunnen worden gebracht en weer opgehaald.

Voor meer uitjes in de omgeving kunt u terecht bij toeristeninformatie Holten.

Evenementen

In de omgeving worden verschillende activiteiten georganiseerd

Holten is een actieve gemeente met een aantal attractieve evenementen. Pasen: De paasvuren zijn landelijk bekend. Het buurtschap Espelo waar ’t Boshuisje ligt heeft al vele malen het grootste paasvuur van Nederland gemaakt. Juni/Juli: De internationale triathlon is behalve een sportief hoogtepunt ook een super gezellig dorpsfeest. Oktober: Laat in de herfst is de populaire “Diepe Hel Holterbergloop” van Holten naar Nijverdal over de Holterberg en terug. Bekijk de hele agenda voor alle evenementen.

Deventer

– Historisch centrum
– Winkelen

Vanaf station Holten kunt u met de trein in 15 minuten naar Deventer. In het oude centrum van de historische Hanzestad kunt u heerlijk winkelen en een terrasje pikken. Probeer eens The Wallstreet Tea Rose. Deventer staat bekend als boekenstand met vele pittoreske boekwinkeltjes. De jaarlijkse Deventer boekenmarkt is dan ook de grootste boekenmarkt van Europa. Liefhebbers kunnen een rondrit maken door de stad met de paardentram. De lekkerste ambachtelijke ijsjes vind u bij Gio’s op de Grote Kerkhof in Deventer.

Familie uitjes

– Avonturenpark Hellendoorn
– De Scheg

Met de auto bent u in een kwartiertje in Avonturenpark Hellendoorn. Het is een familiepretpark met een gemoedelijke sfeer. Als het weer een keertje tegen zit is er het tropische zwembad de Scheg. Naast het zwembad is een overdekte kunstijsbaan.